inhoud    kalender    koncertberichten    archief    <vibi>    vermont    logos on the road    kolofon

 

Koncertkalender
oktober

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Alle koncerten worden live uitgezonden op:
http://www.live365.com/stations/255627 (modem 56k of sneller)

 

DINSDAG 2 OKTOBER 2001 om 20u

INSIDE OUT


Dit Brits/Canadese improvisatie-duo ontwierp een systeem waarbij kontaktmikrofoons op verschillende plaatsen op het instrument bevestigd worden. Vervolgens wordt het geluid op afzonderlijke luidsprekers weergegeven zodat de luisteraar het gevoel krijgt dat hij middenin het instrument zit. Ian Birse en John Butcher brengen eigen tape- en improvisatiewerken voor deze surroundinstallatie.

 

DINSDAG 9 OKTOBER 2001 om 20u

WARHOL ENSEMBLE


Het Warhol Ensemble specialiseert in de uitvoering van muziekteater-miniaturen van hedendaagse komponisten. Mini-drama's over gedumpte pluchen beertjes, zwarte gevangenen en Japanse gebeden worden op scène gezet door dit 2-jaar oude Amerikaans-Canadees-Belgisch ensemble (John Jensen, piano - Catherine Issalys, fluit en Françoise Vanhecke, zang.)

 

DONDERDAG 11 OKTOBER 2001 om 20u

FREIGHT TRAIN


"Schatten" van Arthur Robison is een Duitse stomme film uit 1922 over het schimmenspel van een rondreizende kunstenaar die de geheime driften en passies van het koppel waar hij te gast is, verbeeldt. De Poolse groep Freight Train (Piotr Bikont, Marek Choloniewski, Krzysztof Knittel en Wlodzimierz Kiniorski) voorziet de film van allerlei geluiden, fluisterende stemmen en elektronische klanken. (koncert in het kader van Europalia)

 

DINSDAG 16 OKTOBER 2001 om 20u

SAFFRAAN GITAARDUO


Dit piepjong gitaarduo speelt nu eens niet Albeniz of Villa-Lobos. Laura Maes en Elke Soenens kiezen voor een avontuurlijkere aanpak en spelen werken uit het hedendaagse repertoire voor 2 gitaren van komponisten als Reginald Smith Brindle (Eng), Mario Lavista (Mex) en Toru Takemitsu (Jap). Verwacht u niet aan romantische gitaarmuziek!

 

DINSDAG 23 OKTOBER 2001 om 20u

CAROLE RIEUSSEC


De Franse geluidsartieste Carole Rieussec maakt sobere en samengebalde kollages van elektronische en alledaagse geluiden. De oorspronkelijke intimiteit van de muzikant die in een studio met mikrofoon en geluidsobjekten experimenteert, probeert zij op te roepen door "afwezig" te zijn op het podium (Zij verbergt zichzelf en allerlei geluidsobjekten achter een scherm.)

Alle koncerten worden live uitgezonden op:
http://www.live365.com/stations/255627 (modem 56k of sneller)