inhoud    kalender    koncertberichten    archief    <vibi>    vermont    logos on the road    kolofon

 

ARCHIEF

 

In het Logos-archief zitten duizenden opnames (cd, dat, cassette, band) van hedendaagse muziekwerken. Als je op zoek bent naar een opname en je wilt weten of Logos die heeft, kan je op onze website terecht waar een zoekmachine alle geluidsbestanden doorzoekt. De opnames kunnen niet uitgeleend worden maar je kan ze wel altijd komen beluisteren in Logos.
Naast de opnames van alle Logos-koncerten, zijn er ook veel cd's die worden aangekocht of die worden opgestuurd door muzikanten of anderen. Hieronder een overzicht van de recentste aanwinsten...

COLEMAN James "Theremin", Sedimental, 2001
Voor wie het geluid van de Theremin wil leren kennen is dit de juiste cd. (De Theremin is een instrument dat bespeeld wordt zonder het instrument zelf aan te raken). Omdat het een kompositorische krachttoer zou vergen om een hele cd te vullen met de eenstemmige Theremin, wordt het instrument dikwijls bijgestaan door stem, perkussie, trompet, cello of saxofoon.

OLIVEROS Pauline "No Mo, Something Else, Bog Road", Pogus Productions, 2001
Een cd met tapekomposities van deze grote dame uit de recente Amerikaanse muziekgeschiedenis. Oliveros is vooral in de VS zeer gekend om haar pionierswerk uit de jaren '60 maar haar werken worden in Europa weinig gespeeld in het officiële hedendaagse muziekcircuit.
Hoofdbrok van de cd is "Bog Road" (1967), een kompositie die geïnspireerd werd door de kikkers in een vijver waar de studio op uit keek. De kikkers waren blijkbaar een vruchtbare inspiratiebron want Oliveros schreef verschillende "Bog"-stukken, "Alien Bog" bijvoorbeeld (ook uit 1967) werd enkele jaren terug reeds op cd gezet door hetzelfde Pogus Productions.

SCHERSTJANOI Valeri "Lautland", Gertraud Scholz Verlag CD008, 1998, (sound poetry)
SCHERSTJANOI Valeri "Lautkonzert", Edition Schielen, 2000, (sound poetry)
BERIO Luciano & MADERNA Bruno "Momenti/Le Rire" Acousmatrix 7, BV Haast Records, (elektroakoestische komposities)
NAGORCKA Ron "Tasmanian Toccata", RNCD 03b, 2000
OSTROWSKI Matthew "Vertebra", Pogus Productions, 1997
KOPPELMAN Daniel "Digitalisman", 1999, (elektronische muziek)
KEUNE Stefan & RUSSELL John "Excerpts & Offerings", ACTA Records, 2000 (improvisatie)
LETHE DUO "Sleep Digest", Pale Disc, (elektronische muziek)

Hans Roels