Logos Projects Moniek Darge's homepageMoniek Darge
Soundsculpture, music boxes & "watertransparanten"

MUZIEKDOZEN

music boxes
EXHIBITIONS

actua
PERFORMANCES

music boxes performances
WATERTRANSPARANTEN

watertransparanten
(click on the pictures to see a complete overview...)


music boxes - performances

Museum Dhondt-Dhaenens, Deurle 2009Festival van Vlaanderen, Avanti Festival 2007 - Mesureput17 - 23 september 2006, Grote- of St. Stevenskerk te Nijmegen
Van zondag 17 september tot en met zaterdagavond 23 september zijn een reeks muziekdozen van Moniek Darge te zien in de Grote- of St. Stevenskerk te Nijmegen. Daar heeft nl. het Internationaal Orgelfestival Nijmegen plaats en in de rand van dit feestelijke gebeuren kunnen jong en oud van de muziekdozen proeven. Op zondagnamiddag 17 september geeft Moniek een muziekdoosperformance en op zaterdagavond 23 september wordt de tentoonstelling afgesloten met een finissage, waarop Moniek Darge performance en kommentaar bij haar dozen geeft.
Foto's : Mieke Van Zanten

Muzikale schattenjacht
Er was eens een schattenzoektocht in een Klankenbos te Neerpelt. Een schooljuf met 22 11-jarigen kwamen het bos onveilig maken op zoek naar 10 schatkisten met daarin muziekdozen van Moniek Darge. Met de geluiden uit de doosjes komponeerden de schattenjagers een eigen kompositie. Hendrik Leper zorgde voor een schitterend zoekspel en nam ook de fotos hieronder.
Durf jij ook met je leerlingen, kinderen en vriend(innet)jes of leden van scouts of jeugdbeweging een dergelijke zoektocht aan, neem dan kontakt op met van Musica te Neerpelt.
Voor meer info surf naar: https://www.musica.be

 

Saturday 18.02.2006 in Neerpelt: Klankenbos :
Music Boxes performance by Moniek Darge and Maja Jantar

"Music Box Performance"
by Moniek Darge from Logos
Performing with my self made music boxes is exploring a playfull world of tiny sounds. Imagination is the main attribute. During the performance jabbertalk and musical sounds play a joyfull interaction. One by one the sound boxes come to life. They start telling their poetical audio-visual story, with tiny sounds, subtile light reflexions and a little liberating kitsch or humour as ingredients. From childhood on music boxes were fascinating me. Nowadays some of my most recent boxes are producing sounds by simple electronics, or even become mini robots. I want to share the wonder of a moving or sounding box with my audience: the delight of a marvellous world full of noisies and soundies ...

 

 


        Kortrijk 2004 - "Happy New Ears Festival" with Barbara Buchowiec & Horst Rickels


 


        Den Haag 2004 - "Adventure Festival", Korzo teater

 

 

 

Muziekdoos performance

Het hart van een muziekdoos performance is een ludiek spel met interaktie tussen stem en muziekdozen, al dan niet aangevuld met strijkersklanken.
In "jabbertalk", zeg maar een nonverbale taal, ontspint zich een abstrakt verhaal.

Eén voor één komen de geluidsdozen tot leven. Ze ontpoppen zich tot poëtische en humoristische akteurs in een miniatuur figurenteater.

Aan de toeschouwer om met eigen fantasie het klankgebeuren uit te spinnen tot een verhaal. Maar de kijker-luisteraar kan evengoed kiezen de performance als een louter abstrakt spel te beleven.

 

 Barcelona 2003 - "Lem Festival"

 
 
 

 


        Roma 2003 - "Kamerton Festival"

     
 
     
 

 


        Belgrado 2003 - "April Meeting" festival

 

Logos Projects Moniek Darge's homepage Moniek Darge's music boxes