Catalogus van de logoscollectie

3-channel midisynth

Gebouwd in 2016

Zoals de naam van de 3-channel midisynth reeds aangeeft, is dit device een synthesizer die aangestuurd wordt met het midi-protocol. Er kunnen drie verschillende audiosignalen (of kanalen) mee worden gegenereerd.

Amplified springboard

Gebouwd in 1982

Een magnetische pick-up versterkt de twee verschillende veren die met de handen bespeeld worden. Het resultaat hiervan is door de ingebouwde versterker en luidspreker onmiddellijk hoorbaar.

An ear for ...

Gebouwd in 1989

An Ear for Violin en An Ear for Clarinet zijn (quasi twee identieke) digitale interfaces. Ze kunnen toonhoogtes in real time herkennen en een triggersignaal via een printerpoort naar een computer sturen.

Automatische dirigent

Gebouwd in 1968

De automatische dirigent werd gebruikt om muzikanten te helpen bij het spelen van complexe ritmes en tempiverhoudingen.

Axe2

Gebouwd in 2003

Axe2 is een interface met acceleratiesensoren die aan bokshandschoenen zijn bevestigd. Zowel de info over de acceleratie (in twee assen) als de tilt-information (de hoek ten opzichte van een horizontaal oppervlak), wordt via een seriële poort naar de computer gestuurd.

Axe3

Gebouwd in 2007

Axe3 is een interface met twee acceleratiesensoren. Deze zijn elk met een kabel met de midimodule verbonden. Zowel de info over de acceleratie in twee assen als de tilt-informatie (de hoek ten opzichte van een horizontaal oppervlak), wordt in midi omgezet en naar een computer of rechtstreeks naar een midi-instrument gestuurd.

Balanced I/O driver

Gebouwd in 1995

Met de balanced I/O driver wordt een symmetrisch (of gebalanceerd) audiosignaal omgezet naar een asymmetrisch (of ongebalanceerd) signaal waarna het bijvoorbeeld door een geluidseffect (voorbeeld een galmveer) kan worden gestuurd. Het (asymmetrische) output-signaal van het geluidseffect wordt vervolgens door de I/O driver terug in een symmetrisch signaal omgezet.

Bellenorgel

Gebouwd in 1972

Bij deze zelf spelende soundsculptuur worden een dertigtal verschillende bellen random in- en uitgeschakeld.

Beltelefoon

Gebouwd in 1975

Beltelefoon is een soundsculptuur die door het publiek bespeeld wordt als een muzikale gokmachine.