index     kalender     koncertberichten     mikroton 15     on the road     kolofon

 

on the road

Pneumafoonorkest te gast in Lille

Stichting Logos gaat in juni weerom de baan op met het Pneumafoonorkest, een spektakulaire klankinstallatie ontworpen door Godfried - Willem Raes. Twintig klankskulpturen, elk met een eigen fascinerende toonkleur, worden bespeeld via opblaasbare kussens. Het is een volstrekt unieke installatie die Logos de voorbije vijftien jaar behalve in Vlaanderen ook in Nederland, Frankrijk, Duitsland en Italië gedemonstreerd heeft met telkens een enorme publieke bijval.

De klank van elke pneumafoon (die allen over de ruimte verspreid staan) wordt gevormd door een kombinatie van fluiten, enkelrieten, lippen, tongen, dubbelrieten, mirlitons, waterorgels, blaasmembranen, e.v.a. De pneumafoons zijn genoemd naar mythische figuren die verband houden met wind, lucht enzomeer en samen vormen ze een gigantisch blaasorkest: Pneumafoon.

Op zaterdag 14 juni is het weer zover: het pneumafoonorkest valt te horen, te zien en vooral te voelen in Lille - foyer Opéra de Lille (org. OORSMEER! - happening van Zonzo Compagnie).

Meer info vindt u op: http://logosfoundation.org/pneuma/pneuma2nl.html

Enkele sfeerbeelden uit Leuven: Pneumafoonorkest in volle glorie op het Pepernootfestival, maart 2007.