index     kalender     koncertberichten     mikroton 15     on the road     kolofon

 

Koncertkalender
juni

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

dinsdag 3 juni 2008 om 20u

THELEMA TRIO


Een trio van piano, sax en klarinet dat een grote aantrekkingskracht uitoefent op komponisten uit binnen - en buitenland. Getuige hiervan is het groot aantal nieuwe werken dat voor hen geschreven werd. Het nieuwe programma dat zij brengen wordt een muzikaal heel diverse reis langs komponisten als Eric Honour (VS) , Luca Vanneschi (Italië), Beatrice Barazzoni (Italië), Fernando Benadon (Argentinië) en niet te vergeten Sebastian Bradt die op maat van de individuele muzikanten een bruisend nieuw werk schreef!

 

donderdag 12 juni 2008 om 20u

ROEL MEELKOP (NL) & ANTONIO DELLA MARINA (IT)


Een dubbelkoncert met intieme elektronische muziek. Beide performers hebben een voorliefde voor zachte muziek met weinig of geen ontwikkeling, maar wel een schat aan details en nuances. Meelkop kiest voor intrigerende geluiden waarvan het onderscheid tussen veldopnames of elektronische geluiden moeilijk te horen is en bouwt deze laag per laag op tot een fascinerend bouwsel. Della Marina hanteert enkel elektronische basisgeluiden zoals sinustonen en past wiskundige verhoudingen toe op toonhoogtes, akkoorden en de ruimtelijke verspreiding van het geluid via meerdere speakers.

 

donderdag 19 juni 2008 om 20u

<M&M> ORKEST - "EXPERIMENTAL TANGO"


Van alle temas die we met <M&M> de afgelopen jaren ondernomen hebben, lijkt het tangofestival stilaan een rode draad te worden. De edities van 2004, 2006 en 2007 waren grote suksessen waarop de veelzijdigheid van het genre door menselijke elegantie en machinale precizie onderlijnd werd. Ook dit jaar gaan we, geruggesteund door professionele dansers en door ons eigen programmeerbare huisorkest, voor de vierde maal van start om een veelzijdig eerbetoon aan de tango te brengen.

 

Met steun van de Stad Gent.