inhoud    kalender    koncertberichten    vermont    logos on the road    kolofon

 

Logos on the Road - November 2001

 

De Pneumafonen met hun twintig pneumatische klankskulpturen en even zovele opblaasbare zitkussens blijken een 'ever-green' en zullen ook dit najaar weer participeren in het grootse Nemo-spektakel. Vanzelfsprekend zal deze Nemo een ietsje anders zijn dan de versie die we in Schaarbeek brachten, maar het principe en de voorstellingswijze blijven grosso modo gelijk. En… het wordt opnieuw een internationaal treffen van experimentele instrumentenbouwers.
Met diverse, niet eerder gehoorde of geziene klankskulpturen wordt één grote kompositie gemaakt. Al deze bizarre instrumenten zullen dus in één volstrekt nieuw en origineel orkest samen musiceren.
Dat een en ander veel voorbereidingstijd met zich meebrengt, is vanzelfsprekend.
Maandenlang is onze kostume-ontwerpster Carla Bracke naarstig aan de slag geweest, om nieuwe pneumafoonkussens te maken. Na een intensieve zoektocht kon zij het meest geschikte, knalgele zeil voor de opblaasbare zitkussens op de kop tikken. De patronen werden uitgetekend en lijm en naaigaren aangeschaft. Weldra werd onze vroegere, kleine koncertzaal in de Kongostraat omgetoverd tot heus naai-atelier en konden we Carla geduldig en vol doorzettingsvermogen zien zwoegen met het weerspannige zeil. Ondertussen heeft ze zo niet alleen de ganse voorraad kussens vernieuwd, maar heeft ze ook een heel stel reservekussens klaar. Wij houden er aan, haar ook via deze weg nog eens extra te bedanken voor haar entoesiaste medewerking.

De Pneumafonen veroveren het podium van de Concertzaal van de Vooruit te Gent op 1 november (opstelling). Repetities zijn voorzien op 2 en 3 november.
Uitvoerders op de Pneumafonen zijn deze maal:
Carla Bracke, Kurd Van de Velde, Godfried-Willem Raes en Moniek Darge.
Ook u zult ruimschoots de kans krijgen de Pneumafonen zelf te bespelen.

Het grote Nemo-koncert wordt tweemaal uitgevoerd:
Op zaterdag 3 november 2001 om 20 uur en om 22 uur
De dag daarna wordt little-Nemo speciaal voor de kleintjes opgevoerd en is er ook nog kans de Pneumafonen zelf te bespelen. Dus:
Op zondag 4 november om 13 uur, 15 uur en om 18 uur, little-Nemo
Wij zien ernaar uit ook u te mogen verwelkomen!

 

Muziekautomaten in het Paradiso te Amsterdam
Verder zullen Klung, Harma en de spiksplinternieuwe Vibi te horen en zien zijn op 12 november 2001 in het Paradiso te Amsterdam. Deze volautomatische muziekmachines van Godfried-Willem Raes zullen er en afzonderlijk en samen musiceren … Voor meer details, telefoneren naar ons sekretariaat 09/223.80.89.



M.D.