inhoud    kalender    koncertberichten    vermont    logos on the road    kolofon

 

Koncertkalender
november

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Alle koncerten worden live uitgezonden op:
http://www.live365.com/stations/255627 (modem 56k of sneller)

 

WOENSDAG 7 NOVEMBER 2001 om 20u

VOLKER STAUB (D)


Staub is één van de meest prominente en eigenzinnige figuren van zijn generatie Duitse komponisten. Deze komponist/instrumentenbouwer die zijn inspiratie haalde bij John Cage en Joseph Beuys, musiceert op eigen instrumenten als stalen kabels, monumentale boomstammen of grote glazen klokken. Zijn muziek klinkt daarbij even krachtig en "naakt" als de basismaterialen waaruit zijn instrumenten gemaakt zijn. Hij wordt geassisteerd door slagwerker Michael Weilacher. Een visuele en auditieve belevenis van formaat!

 

DONDERDAG 15 NOVEMBER 2001 om 20u

MUSIKFABRIK (D) - sCHMIDT&kUMO (D)
(november music)


Wat zal er overschieten van de muziek van de 20ste eeuw? Op deze vraag kan en wil het November Music-festival geen éénduidig antwoord geven. Een dubbelkoncert is hier dan ook op zijn plaats: het gerenommeerde Duitse ensemble MusikFabrik brengt een bloemlezing met enkele grote namen uit de hedendaagse klassieke muziek terwijl het duo Irmin Schmidt & Kumo jongleert met de erfenis van de popmuziek. Schmidt is de stichter van de legendarische avant-garde rockgroup Can uit de jaren '70, KUMO is producer en oprichter van verschillende Drum 'n' Bass en Trip Hop labels.

 

DONDERDAG 22 NOVEMBER 2001 om 20u

MICHELE MARELLI (IT)
MARC MAES (B) KARIN DE FLEYT (B)


Ondanks de grote naam en faam van Karlheinz Stockhausen worden zijn werken van na 1970 relatief weinig opgevoerd in België. Dit trio wil daar iets aan veranderen en specialiseert zich als geen ander in de muziek van deze Duitse komponist. Om een authentiek resultaat te bekomen trokken deze drie muzikanten naar Duitsland waar ze samen met Stockhausen zelf een repertoire instudeerden. Het programma omvat ook enkele Belgische premières van recente stukken van Stockhausen.

 

DINSDAG 27 NOVEMBER 2001 om 20u

LUCIA MENSE (D)


De Duitse blokfluitiste Lucia Mense verrast het publiek op geregelde tijdstippen met een welgekozen nieuw programma. Deze keer staat de polyfone elektronika centraal. Dus geen elektronika die als achtergrondsfeer of begeleiding dienst doet maar een zelfstandige stem die in dialoog gaat met de blokfluit. Lucia Mense laat dit elektronisch kontrapunt horen met werk van Andriessen, Cage, Reich en jonge komponisten als Hans W. Koch (D) of Hanna Kulenty (Pol).

Alle koncerten worden live uitgezonden op:
http://www.live365.com/stations/255627 (modem 56k of sneller)