inhoud    kalender    koncertberichten    druksel    japan    staff    kolofon

 

Koncertkalender
april

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

 

DINSDAG 3 APRIL 2001 om 20u

SEBASTIAN BERWECK

werken voor piano van Steve Reich, Phillip Glass, Alvin Lucier en Terry Riley


Deze Duitse pianist laat ons zien en horen welke pianowerken experimentele Amerikaanse componisten in de jaren '60 bedachten. Componisten als Steve Reich, Phillip Glass, Alvin Lucier en Terry Riley zijn niet te vatten onder een eenvoudige term als "repetitief" of "minimalistisch". Kom u er zelf van vergewissen!

 

DONDERDAG 12 APRIL 2001 om 20u

kREEPA

improvisaties voor blokfluit, trombone en live electronics


kREEPA is niet zomaar een muziektrio. Met blokfluit, trombone en live electronics brengen zij een muzikale totaalervaring waarbij via improvisaties de concertruimte wordt verkend. Op ontdekkingsreis in de ruimte als het ware!.

 

VRIJDAG 20 APRIL 2001 om 20u

CHAMP d'ACTION

Carte blanche aan Erik Oña


De beproefde formule: een componist bepaalt de programmatie voor een concert van Champ d'Action. Deze keer is de componist en dirigent Erik Oña aan de beurt. Hij koos niet enkel voor eigen werk maar ook voor komposities van Carola Bauckholt en Caspar Johannes Walter.

 

DINSDAG 24 APRIL 2001 om 20u

DAVID MARANHA

eigen werk voor 2 orgels


David Maranha is een Portugese componist die koppig zijn eigen weg gaat. Zijn meditatieve stijl is een soort van (drone)minimalisme vermengd met allerlei weerbarstige geluiden. Voor dit concert laat hij samen met Simao Varela werken voor twee orgels horen.

 

MAANDAG 30 APRIL 2001 om 20u

JAAP BLONK

'Electro-Blonk' - poëtische stemexploraties


Stemkunstenaar Jaap Blonk is opnieuw op bezoek bij Logos! Telkens opnieuw weet hij het publiek te verbazen met zijn gefluister, gekrijs, gegiechel, gehijg of gezang. Het meest voorkomende instrument -de menselijke stem - is tot veel meer in staat dan je zou vermoeden, vooral als zij, zoals voor dit concert, wordt bijgestaan door live electronics!