index     kalender     koncertberichten     logos on the road     kolofon

Koncertkalender maart

LOGOS TETRAEDER, BOMASTRAAT 26, 9000 GENT


maandag 2 maart 2009 2008 om 20u

Conlon Nancarrow Special


Dit jaar draait de Week Van De Hedendaagse Muziek van het Gentse konservatorium rond het werk van hedendaagse Amerikaanse komponisten. Een figuur als Conlon Nancarrow, de pionier van de geautomatizeerde piano, mag hier niet ontbreken; op de openingsavond van de WHM worden ettelijke van zijn Studies op maar liefst twee koncertvleugels uitgevoerd door de Logos Vorsetzers <pp1> en <pp2>.
MIRYZAAL KONSERVATORIUM, HOOGPOORT 64, 9000 GENT

 

dinsdag 10 maart 2009 om 20u

Vocaal Ensemble Markant


'Minimal' is de rode draad doorheen het programma dat Vocaal Ensemble Markant uit Leuven voor deze gelegenheid brengt. Onder leiding van Yvan Vander Sanden zal deze getalenteerde groep stemmen een gevarieerd repertoire verzorgen met muziek van onder meer Philip Glass, Steve Reich, Arvo Pärt en Karel Goeyvaerts.

 

dinsdag 17 maart 2009 om 20u

<M&M> - Laptop Control


Een laptop gebruiken om echte instrumenten te bespelen, dat is bij Logos niets om nog van op te kijken. Ditmaal gaan we nog een stap verder en worden typische technieken uit de laptop music - scene gekoppeld aan de onuitputtelijke mogelijkheden van het <M&M> Robotorkest.

 

ddonderdag 26 maart maart 2009 om 20u

&BL!NDMAN Strings


BL!NDMAN Strings is een jong en dinamisch strijkkwartet uit Brussel. Naast tal van klassiekers uit het 20ste - eeuwse repertoire staat ook nieuw materiaal van jonge Belgische komponisten op hun palmares. Op dit koncert krijgen we werk van Luigi Nono, György Kurtág en de kreatie van Daan Janssens' nieuwste stuk te horen.

 



Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent
en de Provincie Oost-Vlaanderen

Inkom: 8 euro.
Betalende Logos-Blad-abonnees, studenten, CJP, 60+ers, leden van het Steunfonds, Humanistisch Verbond, London Musician’s Collective, Muzikon, Free Time: 5 euro