Pneumafoon Projekt
Godfried-Willem Raes

 

de Pneumafoons in Acousticon - NEMO
op 11 november in de Hallen van Schaarbeek

De muziekwereld zit vol uitvinders die de grenzen van de muziek en de instrumentale bezetting trachten te verleggen. Een koproductie van Bruxelles/Brussel 2000 & Les Halles de Schaerbeek.

Het hele jaar door kon het publiek al samen met Bruxelles/Brussel 2000 een aantal van deze komponisten en hun instrumenten leren kennen onder de noemer ACOUSTICON , een koepelprojekt op initiatief van Bruxelles/Brussel 2000 rond geluidsrecyclage.

NEMO is de feestelijke en speelse kroon op het werk van het ACOUSTICON-programma. Een hele dag lang (er staan 5 sessies op het programma), nodigen 17 kreatieve instrumentenbouwers uit Frankrijk, Nederland en België de toeschouwers uit op een geluidstrip: een gigantische technische én kunstzinnige puzzel die speciaal werd opgezet voor de magische ruimte van de Hallen van Schaarbeek. Komponist Baudouin de Jaer leidt het geheel in de juiste banen. Het publiek loopt vrij rond in de aderen van dit gefragmenteerde orkest. Alle uithoeken van de Hallen worden benut. En natuurlijk kun je naar believen wat langer blijven staan voor een instrument, een muzikant, zittend, of ergens aan de zijkant van of te midden van het klankenschip..

NEMO wordt u gebracht door :

Baudouin de Jaer :
droomcoördinator, volleerd violist, bassist en trombonespeler. Hij schreef muziek voor de groep «back to normal » van 1991 tot 1998, sticht het «cirque des sons », componeert voor het Arditti String Quartet, het Symfonisch Orkest van Luik…. En tekende ook voor de toneelmuziek bij producties van Charlie Degotte, Groupov en Pierre Droulers. Aan de academie van Waterloo geeft hij muzikale initiatie.

Bemanning
Pierre Bastien - Pierre Berthet - Jacques Brodier - Claudine Denis - Jean Yves Evrard - Patrice Hardy - Slavek Kwi - Stichting Logos, met Godfried-Willem Raes, Leonaar De Grave, Kurd Vandevelde, Moniek Darge, Karin Defleyt, Marc Maes, - Noise Maker's Fife - Les Phônes - Laurent Taquin - Totem Contemporain - Max Vandervorst - Michael Weilacher …..

Instrumentarium harmonische fluiten - mecanium - zingende draden - ossenhart - zingende stelten - taquinofoon - pneumafoons - waarheidsserum …

Na elk koncertbezoek kan het publiek de kunstenaars ontmoeten en in sommige gevallen (zoals bij het Logos Pneumafoonprojekt) ook zelf het instrumentarium bespelen.

Halles de Schaerbeek
22b rue Royale Ste-Marie
22b Koninklijke Sinte-Mariastraat
Brussel 1030 Bruxelles
Renseignements et réservations
Inlichtingen en plaatsbespreking :
02/218.21.07

 

 

 

Naar Logos Projekten Naar Logos Website Naar Godfried-Willem Raes Naar Moniek Darge

 

Last update: 001107