index   editoriaal   koncertberichten   kolofon  


Editoriaal


Beste lezers, Een keerpunt in de geschiedenis, want wat U nu in handen heeft, is het allerlaatste Logos Blad in zijn klassieke vorm. Na 34 jaar met een spartaanse regelmaat maandelijks te zijn verschenen, hebben we -mede gedwongen door noodzakelijke bezuinigingen- besloten de publikatie in haar papieren en via de post verspreide vorm stop te zetten. In het elektronische formaat evenwel, blijft Logos Blad bestaan als vanouds.

URL: http://logosfoundation.org/lb/lbarchief.html

We weten dat enkele trouwe Logos bezoekers en sympatisanten dit heel erg zullen betreuren maar voor hen hebben we een speciale formule uitgedacht: wie graag onze nieuwe mooi gedrukte folders en een print-out op papier van het Logos Blad wil ontvangen, stort ons gewoon de kostprijs van de maandelijkse aanmaak en de verzending: 25 Euro (binnenland).

In feite betekent deze wending een vooruitgang, want voortaan kunnen we onze kon-certen en aktiviteiten -voorzien van een beknopte kommentaar via een handige, kleurige en professioneel ogende folder- publiek kenbaar maken. Ook met onze onvolprezen affiches gaan we verder op de ingeslagen weg, al willen we de verspreiding nog verder verbeteren.

Voor wie verlekkerd was op de reisverslagen en avonturen van Moniek Darge, geen nood: het blijft opgenomen in Logos Blad maar er komt ook een bijzondere blog van haarzelf op het internet. De ontwikkelingen in de bouw en het ontwerp van de muzikale robots en hun besturingssystemen bij Logos, het werkterrein bij uitstek van Godfried-Willem Raes en bovendien het resultaat van een samenwerking met de School of Arts, kan U reeds vele jaren volgen via diens bouwdagboeken: elke robot heeft immers een eigen webpagina en U kan ze makkelijk opsnorren via de manual voor het M&M robotorkest.

Niet alleen Logos Blad krijgt een totaal ander gezicht. Ook de Raad van Bestuur van Stichting Logos onderging een grote verandering en bestaat nu uit volgende vijf leden:
Godfried-Willem Raes, voorzitter
Jean-Paul van Bendegem
Moniek Darge
Luk Vaes
Laura Maes

Zoals U ziet, hebben we een ernstige verjonging doorgevoerd waardoor de toekomst van onze toch wel unieke stichting is verzekerd.

We hopen met U, bijvoorbeeld naar aanleiding van een van onze koncerten in de Logos Tetraeder, hierover van gedachten te kunnen wisselen. Laat ons weten wat U ervan denkt. Wij zijn er immers ook voor U.

De redaktie