index   kalender   koncertberichten   on the road   kolofon  


On the road: de robots gaan naar Bergen en Breda


De komende maand wordt er een die drukbereisd zal zijn: Stichting Logos is uitgenodigd over de taalgrens en iets later op de maand gaan we de noorderburen in Breda entertainen. We vatten de toernee even voor u samen.

Vooreerst gaan we op woensdag 9 mei naar MONS. In het kader van de Journées d' Informatique Musicale 2012 (www.jim2012.be/programme) zijn we in de Site des Arbalestriers te bewonderen tussen 17u15 en 19u30.

Elk jaar weer worden informatici, onderzoekslui en allerhande artiesten die digitale media als expressiemiddel aanwenden, uitgenodigd op de Journées d’Informatique Musicale. Het tema van dit jaar is: Geste, Virtuosités et Nouveaux Média. Drie kernwoorden dus, die voor ons robotorkest vrij toepasselijk zijn. Tussen alle andere workshops, open ateliers en installaties door, presenteren we ons <M&M>-orkest in de gereduceerde staat van een drietal kleinere muziekrobots. Het publiek kan, naast enkele speciaal klaargestoomde orkestraties, genieten van het ensemble als interaktieve installatie en volop onze picradars uittesten.


Ook in BREDA weten ze robotmuziek te appreciëren. In de mei-maand organiseren ze ginds het muziekfestival Jazz Ten Toon, en op zaterdag 19 mei trekken wij daarheen met een iets grotere selektie uit ons robotorkest. Omdat de trombone dit jaar centraal staat op Jazz Ten Toon, kan onze geautomatiseerde Bono hierop zeker niet ontbreken, en die wordt geruggesteund door nog een tiental van onze merkwaardige instrumenten.

Men vindt ons in de Stadsgalerij, Oude Vest 34, Breda, tussen 12 en 19u. De Stadsgalerij staat in het centrum van Breda, naast het Holland Casino. Entree is gratis. Het wordt een interaktieve tento waarop ook Dominica Eyckmans, de naaktdansende altiste die inmiddels al flink vergroeid is met de NaMuDa-praxis, van de partij zal zijn om driemaal een 30 minuten durende performance geven.

Meer algemene info over het festival (8 dagen exposities en live jazz met de trombone als middelpunt) kunt u raadplegen op: www.jazztentoon.com.