index   kalender   koncertberichten   on the road   kolofon  


Koncertkalender oktober

LOGOS TETRAEDER, BOMASTRAAT 26, 9000 GENT


zaterdag 8 oktober 2011 om 20u

ArtBots – Robo Demo

Logos presenteert een Robo Demo in het kader van de jaarlijkse ArtBots Robot Talent Show. Met uitgewerkte demonstraties van interaktieve toepassingen, inklusief een luik uit onze Namuda-diptiek waarvoor we een beroep doen op danseres Emilie De Vlam. Er is vrije toegang en een uitgebreide vraag- en antwoordsessie met bouwer-ontwerper Godfried-Willem Raes.
donderdag 13 oktober 2011 om 20u

ZWERM (NL/BE) – Timestretch

Het Timestretch programma van het elektrische gitaren-kwartet ZWERM is opgedragen aan komponisten die hun aandacht specifiek richten op de ervaring van tijd door middel van klank. Hierbij treden principes op de voorgrond die in andere muziek vaak onopgemerkt blijven: uitrekking en kompressie van de waargenomen tijd, sinkroniciteit van verschillende tempi, duellering tussen de spelers, ... Dit alles wordt geëksploreerd in werk van Larry Polansky, James Tenney, Hans Roels, Guy De Bièvre en Philip Glass. (Met steun van de Hogeschool Gent - School of Arts)
woensdag 19 oktober 2011 om 20u

<M&M> Low Level

Special rond de 'basics' van komputergestuurde machinerie, met arrangementen en komposities van de voltallige Logos crew. De 50 muziekrobots van onze Stichting zijn tot niet alleen maar virtuoze muzikale hoogstandjes in staat. Ook de basics, oftewel the lowest level van hun programmeerbaarheid levert bizarre eksploten op, die soms letterlijk laag bij de gronds zijn. Verwacht u aan een bonte mix van infrasonie, PowerBasic en een scheut Edelkitsch.
dinsdag 25 oktober 2011 om 20u

Tiptoe Company (BE)

Tiptoe Company, een pril ensemble uit Gent olv. gitarist Jona Kesteleyn, is gespecialiseerd in een repertoire waarin de beperkingen van het instrument een aktieve rol spelen of waarin gemusiceerd wordt op de grenslijn van de stilte. Met onder meer werk van Mauricio Kagel, Nico Sall en Fausto Romitelli op het programma, houden we die avond even onze adem in. Ssssst, ... it's tiptoe time!
 Met de steun van de Vlaamse Gemeenschap, Stad Gent
en de Provincie Oost-Vlaanderen

Inkom: 8 euro.
Betalende Logos-Blad-abonnees, studenten, CJP, 60+ers, leden van het Steunfonds, Humanistisch Verbond, London Musician's Collective, Muzikon, Free Time: 5 euro