inhoud    kalender    koncertberichten    logos on the road    logos duo in vermont    kolofon

 

Koncertkalender
februari

LOGOS TETRAEDER

BOMASTRAAT 26

9000 GENT

Alle koncerten worden live uitgezonden op:
http://www.live365.com/stations/255627 (modem 56k of sneller)

 

DINSDAG 5 FEBRUARI 2002 om 20u

STEPHAN FROLEYKS


Het instrumentarium van deze Duitse slagwerker & komponist verrast je van bij de eerste aanblik. Hier geen drum of pauken op het podium maar tientallen messen vastgemaakt aan een tafel, een tuba met reusachtige trechters of een kuip met snaren. Al meer dan 10 jaren weet Froleyks steeds weer verrassende klanken te toveren uit deze vreemde voorwerpen. In de Logos-zaal brengt vnl. hij eigen werk.

 

DONDERDAG 14 FEBRUARI 2002 om 20u

ART CLAY


Art Clay is een Zwitsers/Amerikaans kunstenaar die niet zomaar in één vakje te plaatsen valt. Deze multi-media performer weet zijn performances zowel met licht, geluid, poëzie als zelfgemaakte instrumenten, muziekelektronika of video te kruiden. Zijn instrumentarium rijkt van brandende simbalen over muziekdozen tot ballonnen. Art Clay weet het publiek te bekoren met een flinke dosis spitsvondigheid en met toespelingen op sociale konventies en verwijzingen naar oude mytes. Deze diepgang en diversiteit zorgen er voor dat een koncert van hem tot het einde boeiend blijft.

 

DONDERDAG 21 FEBRUARI 2002 om 20u

M&M ENSEMBLE


Het Logos M&M Ensemble laat muzikanten en automaten in de muzikale arena treden. Deze keer op muziek van Barbara Buchoviec, Kristof Lauwers, Kris De Baerdemacker, Sebastian Bradt en Godfried-Willem Raes.

 

WOENSDAG 27 FEBRUARI 2002 om 20u

CHAMP D'ACTION


Het Belgische ensemble Champ d'Action is opnieuw te gast in Logos, deze keer met werk van enkele minder gekende maar daarom niet minder interessante komponisten. De Duitser Michael Maierhof staat centraal in het programma. Zijn weerbarstige, rauwe en bijna industriëel aandoende muziek wordt afgewisseld met stukken van de eigenzinnige Engelse komponist Christopher Fox en de jonge komponisten Arteaga (Spanje) en Van Eycken (België). Het Belgische ensemble Champ d'Action -dat als hedendaags ensemble al een hele reputatie opgebouwd heeft-, maakt er opnieuw een opwindende muziekgebeurtenis van!
Vier van de vijf geprogrammeerde werken zijn Belgische premières; het is de eerste maal dat een altvioliste (behalve de komponist zelf)het aandurft om Maierhofs "Splitting 3" te spelen.